Vi tycker att det viktigt med feedback från våra kunder.
Har du några frågor eller vill du bara komma i kontakt med oss?
Fyll i formulären så hör vi av oss inom kort tid!
FAQ
Hur funkar ocklusionsträning?
Ocklusionsträning är en avancerad och effektiv träningsteknik som fungerar genom att begränsa blodflödet i venerna, men inte artärerna. När du begränsar blod i venerna men lämnar artärerna öppna så tillförs blod till muskeln men begränsar flödet ut från muskeln. Denna begränsning medför en ökning av cellsvullnad. När dina celler sväller jobbar kroppens försvarsmekanism och så småningom omstrukturerar cellerna sig och blir större. Det innebär större muskler för dig!
Ocklusionsträning orsakar också att mjölksyra bildas i muskeln. Mjölksyra har anaboliska egenskaper vilket är muskelbyggande och som slår på proteinsyntesen, vilket är ett annat sätt där ocklusionsträning stimulerar tillväxt.
Fler fördelar med ocklusionsträning
-
Ocklusionsträning minskar skaderisken på leder och senor eftersom man tränar med lätta vikter.
-
Passar bra att använda under en skadeperiod, t.ex. vid en knäskada, för att bibehålla muskelmassa.
-
En ökning av antalet små blodkärl i muskulaturen innebär att näringstillförseln blir bättre.
-
Ger bättre arbetsförhållanden för de enzymer som bryter ned mikroskopiska blodproppar.
*Henneberg, Brian. "Få Större Muskler Med Detta Enkla Trick." Aktiv Träning. Aktiv Träning, 2016. Web. 03 Sept. 2016.
Hur ska träningen läggas upp?
Ocklusionsträning kan användas på armar och ben. Mening är inte att ändra hela sitt träningsupplägg, utan att antingen byta ut vanliga arm- och benövningar mot ocklusionsträning någon gång då och då. Ett annat alternativ är att använda metoden som avslutning på ett pass för att boosta träningseffekten
Hur många set och repetitioner ska man göra?
Vikterna du använder skall inte vara tunga. För respektive muskelgrupp genomför du sedan fyra set. Du skall t.ex. kunna göra 30 reps under ditt första set, och sedan trappa ned till 15 på de tre sista seten; 30-15-15-15. Mellan seten vilar du 30 sekunder. Orkar du inte göra 30 kan du testa att sätta förhållandena; 20-10-10-10. Ha inte för tung vikt utan sänk under tredje och fjärde setet för att orka slutföra alla repetitioner.
Hur mycket ska det strama?
Lägg på ett måttligt hårt tryck, blodflödet skall inte strypas helt. På en skala 0-10 skall trycker vara mellan 6-7 när du drar åt banden. Du får själv känna efter så att det känns OK för just dig. När du testat några gånger märker du hur det ska kännas när banden sitter rätt för dig.
Om banden sitter för löst eller för hårt?
Om du ej känner effekt och du inte uppnår stummhet eller mjölksyra, sitter banden troligtvis för löst.
Sitter banden istället för hårt kan du få ont i den kroppsdelen du applicerat dom. Trycket på nerverna ökar kroppsdelen kan kännas tung, kall, öm eller bortdomnad.
Sitter banden åt på rätt sätt gör det inte ont. Den kroppsdel du tränar blir inte stum av mjölksyra förrän efter flera repetitioner.
Här finner du vår integritetspolicy
Livstids garanti*
Vi erbjuder livstids garanti på samtliga Procclusion.
För garantiärande skicka bild på skadad Procclusion till admin@procclusion.com
*Gäller ej slitage